Boek
Nederlands

Whisper : een huis vol geruchten

Isabel Abedi (auteur)
+1
Whisper : een huis vol geruchten
×
Whisper : een huis vol geruchten Whisper : een huis vol geruchten

Whisper : een huis vol geruchten

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De moeder van de 16-jarige Noa heeft een oud en geheimzinnig vakantiehuis gekocht. In het huis zoekt de geest van een vermoord meisje contact met Noa. Vanaf ca. 14 jaar.
Onderwerp
Liefde
Extra onderwerp
GRV, DET, geesten, Thrillers, Griezelliteratuur
Titel
Whisper : een huis vol geruchten
Auteur
Isabel Abedi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Whisper
Uitgever
Houten: Van Goor, 2008
268 p.
ISBN
9789047502029

Besprekingen

Hoewel ze al een ruim aantal kinder- en jeugdboeken op haar palmares heeft, is Isabel Abedi een naam die de meesten wellicht onbekend in de oren zal klinken. Haar naam mag dan al exotisch aandoen, in werkelijkheid is de schrijfster een rasechte Duitse. Isabel Abedi werd in 1967 in München geboren en bracht er haar kindertijd en schoolloopbaan door. Ze publiceerde al verschillende boeken in Duitsland en het buitenland, en woont vandaag in Hamburg, samen met haar echtgenoot en twee dochters.
Noa vertolkt het hoofdpersonage in deze spannende jeugdthriller. Ze is de dochter van een onbekende vader ("de zaaddonor") en van Kat, een beroemde filmster die zowel op de filmset als daarbuiten van de spotlights geniet. Om tussen twee filmproducties door even op adem te komen besluit ze om samen met haar dochter en Gilbert, een vriend aan huis, het platteland op te zoeken en zich te installeren in een charmant oud huisje, dat ze 'Whisper' noemt.
Noa heeft nl. al snel door dat er iets vreemd…Lees verder
De moeder van de 16-jarige Noa heeft een oud landhuis gekocht om het op te knappen en te gebruiken als vakantiehuis. Noa wordt verliefd op de klusjongen David. Het mysterieuze huis lijkt een geheim te verbergen. Tijdens het spel glaasje draaien meldt zich een geest die zegt dat ze dertig jaar geleden is vermoord in het huis. Noa en David ontdekken dat destijds een meisje spoorloos is verdwenen. Ze zijn vastbesloten om in deze onopgeloste zaak koste wat het kost de waarheid boven tafel te krijgen. Thriller- en spookachtig verhaal waarin Noa gedurende de zomer haar moeder en zichzelf beter leert kennen en accepteren, en voor het eerst verliefd wordt. De onheilspellende sfeer voert echter de boventoon, die tot uiting komt door de spanningsmomenten op een bijna tastbare en beeldende manier te beschrijven. Hoewel het spookhuis 'Whisper' op het omslag meer op een kasteel lijkt, past de donker getinte illustratie bij de verhaalsfeer. Lekker spannend verhaal met een vleugje romantiek. Vanaf c…Lees verder

Whisper

Noa gaat met haar moeder Kat (een beroemde actrice) en hun huisvriend Gilbert naar een eeuwenoud en afgelegen landhuis waarin ze voortaan hun vakanties zullen doorbrengen. Op de zolder vinden ze de meubels van de vorige huurders die dertig jaar geleden plots verhuisden nadat hun dochter vermist werd. Noa maakt kennis met David die helpt bij het opknappen van het huis en wiens ouders het dorpscafé uitbaten. Noa en David roepen op een avond geesten op en komen in contact met een geest die dertig jaar geleden in hun huis vermoord zou zijn. De moord is nooit opgelost en de dorpsbewoners zwijgen er liever over. Maar op de zolder vinden de jongeren bewijzen van wat er is gebeurd. Hun speurtocht blijkt niet ongevaarlijk ... Een spannende jeugdthriller, die genomineerd werd voor de Deutsche Jugendliteraturpreis. Je leest hem in één ruk uit. Het 'glaasje draaien' is het enige 'magische' element in het verhaal, voor de rest is het best wel geloofwaardig. Alle puzzelstukjes klikken in mekaar. He…Lees verder