Boek
Nederlands

Havikskruid

Irena Brignull (auteur), Maria Postema (vertaler)
+1
Havikskruid
×
Havikskruid Havikskruid
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een voorspelling van lang geleden zegt dat er een nieuwe heksenkoningin geboren gaat worden in de familie Havikskruid. Raven is ervan overtuigd dat haar dochter Distel dat zal zijn, totdat haar zus Klaver in verwachting is van een meisje. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Havikskruid
Auteur
Irena Brignull
Vertaler
Maria Postema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hawkweed prophecy
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2016
384 p.
ISBN
9789025761189 (hardback)

Besprekingen

Een voorspelling van lang geleden zegt dat er een nieuwe heksenkoningin geboren gaat worden in de familie Havikskruid. Raven is ervan overtuigd dat haar dochter Distel dat zal zijn, totdat haar zus Klaver in verwachting is van een meisje. Bij de geboorte spreekt Raven een bezwering uit, zodat dit meisje met een andere baby van plek wisselt. Als pubers komen de twee meiden elkaar tegen en raken ze bevriend. Wie wordt koningin? Als lezer word je direct betrokken bij het geheim van de verwisseling, waarvan enkel Raven op de hoogte is. Het geeft een extra dimensie om dit al te weten, terwijl de personages geen idee hebben. Door de treffende beschrijving van de heksenwereld en de goed uitgewerkte personages kun je je uitstekend inleven en komt het magische verhaal geloofwaardig over. Toegankelijk taalgebruik met veel dialoog. Debuut van de Britse scenarioschrijfster. Spannend en prachtig geschreven verhaal. Vanaf ca. 13 jaar.

Havikskruid

Poppy en Ember worden, elk aan een kant van het land, op dezelfde dag geboren. Precies om middernacht. Twee baby’s van twee verschillende moeders. Twee meisjes die van plaats verwisseld worden in het grootste geheim. Twee tegenpolen die opgroeien in elkaars wereld. Ver van elkaar verwijderd. Ember woont in een heksengemeenschap, midden in een woud. Ze maakt deel uit van de oude familie Havikskruid, een naam die aanzien geniet in de heksengemeenschap. Ze wordt namelijk genoemd in de 303 jaar oude profetie die zegt dat zij of haar nichtje, Distel, de nieuwe koningin van alle heksenclans zal worden. Het is overduidelijk wie het zal worden. Ember steekt met haar blonde haren en blanke huid af tegenover al het zwart rondom haar. Bovendien bakt ze er niets van als heks. Ze heeft geen krachten, kan geen spreuken onthouden en wordt misselijk bij het bereiden van toverdranken. Ze is dan ook het mikpunt van spot binnen de groep en voelt zich uitgesloten en alleen.

Aan de andere ka…Lees verder