Boek
Nederlands

Een gat in mijn emmer

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
+1
Een gat in mijn emmer
×
Een gat in mijn emmer Een gat in mijn emmer
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Beer heeft water nodig om zijn bloemen water te geven, maar hij heeft slechts een emmer met een gat erin. Egel brengt uitkomst, of toch niet? Prentenboek met grote illustraties in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Beren
Extra onderwerp
Beren ; prentenboeken
Titel
Een gat in mijn emmer
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2018
[26] p. : ill.
ISBN
9789056371074 (hardback)

Besprekingen

'There's a hole in my bucket, dear Lazy... etc.'. De auteurs hebben in dit alom bekende Engelse liedje een inspiratiebron gevonden bij het creëren van dit kijk- en vertelprentenboek. Hoofdpersoon Beer heeft slechts een emmer mèt een gat om water te halen en zo de dorstige grasklokjes voor zijn hol op te peppen. Maar vriendje Egel weet wel raad: er moet stro in, dat wordt geknipt met een schaar, die geslepen moet worden, maar daar is weer water voor nodig . Gelukkig bestaat er ook nog hemelwater. En als Beer dolblij Egel een bos bloemen geeft, bedankt deze slimme dommerik hem met een grandioze opmerking: "Heb je iets om ze in te doen?" Oogstrelende humoristische aquarellen over telkens twee pagina's laten ons Beers probleem fantasievol meebeleven. De summiere, duidelijk ondersteunende tekst (2-4 regels in een witte balk onderaan elke pagina) componeert beeld en woord tot een smeuïg verhaal. De geplastificeerde hardkartonnen omslag met geinige schildering en veel afdrukken van berenpoot…Lees verder

Over Ingrid Schubert

Ingrid Schubert (Essen, West-Duitsland, 29 maart 1953) is een schrijfster en illustrator van kinderboeken en prentenboeken uit de Nederlandstalige jeugdliteratuur.

Biografie

Na een opleiding (vrije schilderkunst) aan de kunstacademie van Münster (Duitsland) kreeg ze samen met Dieter Schubert een beurs voor de Rietveld Academie. Naar aanleiding van een opmerking van Piet Klaasse begonnen ze samen aan een prentenboek. Het resultaat werd Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980). Hoewel ze de meeste boeken samen maken, kreeg Dieter Schubert voor het enige boek waar alleen zijn naam opstaat - Monkie (1986) - een Gouden Penseel. Op de vraag wat hun werk typeert zegt Ingrid Schubert: "De subtiele grapjes, als ik dat mag zeggen. Soms moet je drie keer kijken tot je de details ziet die we met heel veel plezier in de tekening gestopt hebben. Maar ook onze nauwkeurigheid."

BibliografieLees verder op Wikipedia

Suggesties