Boek
Nederlands

Vreemde beesten

Ingrid Godon (illustrator), Linda Van Mieghem (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Een kikker en een muis verkleden zich, wat voor veel verwarring zorgt. Hardkartonnen prentenboek met kleurige tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Carnaval, Dieren, Verkleden
Titel
Vreemde beesten / [ill.] Ingrid Godon ; [tekst] Linda van Mieghem
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Linda Van Mieghem
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, [2002]
[10] p. : ill.
ISBN
90-317-1781-9

Besprekingen

Kleuters kennen Nellie en Cezar waarschijnlijk uit het kleutertijdschrift 'Dopido' (Averbode). De twee vriendjes verduidelijken daarin bijvoorbeeld woorden of tegenstellingen op een zeer duidelijke manier. De tekeningen van Ingrid Godon illustreren prachtig begrippen en woorden waardoor kleuters hun woordenschat op een speelse manier uitbreiden.

De grappige muis (Nellie) en de kikker (Cezar) brengen in dit kartonboekje een volledig verhaaltje. De twee vriendjes verkleden zich voor de carnavalstoet. Als er aan de deur wordt gebeld door iemand die beweert Cezar te zijn, is er grote verwarring... Na grondige keuring van de 'kikker' vinden Nellie en Cezar kenmerken van Rosalie de eekhoorn.

Dit verhaaltje maakt kleuters attent op kenmerken van dieren (pootjes, oortjes, staart...). [Lydia Herdies]
Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over de verkleedpartij van Nellie de muis en Cezar de kikker. Net als hun vriendjes verkleden ze zich als hele andere dieren (ooievaar en kat). Dat leidt tot veel verwarring. De tekeningen beslaan twee bladzijden. De stijl is eenvoudig: de met krijt zwartomlijnde dieren (in verkleedkleren) staan afgebeeld tegen een neutrale achtergrond. Ze zijn ingekleurd met aardetinten en hebben een vriendelijke uitstraling. Het tekstblokje van circa zes regels staat in de illustraties. Het verhaaltje kent begin noch eind; de dieren worden niet geïntroduceerd. Dat de dieren zich verkleden voor het carnaval, wordt alleen duidelijk door de tekst, niet door de tekeningen. Het element 'wie is wie' is leuk. Vanaf ca. 3 jaar. Deel uit een serie van vier*.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties