Boek
Nederlands

Schatten op de speelplaats

Ingrid Godon (illustrator), Inge Bergh (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Cezar gaat op het schoolplein op zoek naar schatten die hij wil laten zien in de klas. Zijn vriendinnetje Nellie helpt hem. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en kartonnen bladzijden met flapjes. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Schatten op de speelplaats
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Inge Bergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2010
13 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie
ISBN
9789031730360 (hardback)

Besprekingen

Eerste deeltje uit een nieuwe serie flapjesboeken 'Belevenissen op school' van de bekende figuurtjes Nellie, een muisje, en Cezar, een kikker. Peuters en kleuters zullen hen herkennen vanwege diverse boeken* en de animatieserie op Ketnet en Zappelin. De nieuwsgierige Cezar gaat op zoek naar 'schatten' op de speelplaats. Met Nellie bekijkt hij een lieveheersbeestje waarna Cezar nog een paar bloemetjes plukt voor zijn vrienden en een mooie steen in zijn broodtrommel stopt. Op dat moment gaat de bel om de school binnen te gaan. Als hij de steen wil laten zien in de klas kruipt er een spin uit zijn trommel. Dit verhaaltje wordt gepresenteerd in een kartonnen flapjesboek met één tot drie flapjes met afgeronde hoeken per dubbele pagina, waarbij de kinderen zelf kunnen ontdekken wat Cezar allemaal aan schatten vindt. Herkenbare momenten voor peuters en kleuters. De karakteristieke schetsmatige tekeningen in secundaire kleuren over dubbele pagina's en de pakkende tekst zorgen voor een aantrek…Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties