Boek
Nederlands

Pim zoekt Lola

Ook verschenen als Waar is Lola

Ingrid Godon (auteur)

Pim zoekt Lola

Ook verschenen als Waar is Lola

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Pim met zijn moeder boodschappen gaat doen, mist hij zijn knuffelpoes Lola. Hardkartonnen prentenboek met kleurige illustraties en een eenregelige tekst. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Knuffels
Titel
Pim zoekt Lola
Ook verschenen als
Waar is Lola
Auteur
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2002
[10] p. : ill.
ISBN
90-258-3576-7

Besprekingen

Vierkant geplastificeerd kartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Peuter Pim gaat met zijn moeder uit, maar knuffelpoes Lola is zoek. In enkele zinnen vertelt Pim waar hij allemaal zoekt: onder zijn bed, op zijn tafel, in de speelgoedkast. Tot slot ziet hij door het raam Lola aan de waslijn hangen. Een dergelijke zoektocht naar een geliefde knuffel is al vaak in boekvorm verteld. Hier is het een verhaal aan de hand waarvan diverse voorzetsels (in de tekst vetgedrukt) worden duidelijk gemaakt. In dit prentenboekje valt de eenvoudige en toch komische wijze op waarop het verhaal wordt weergegeven. De platen zijn voornamelijk gemaakt in airbrush-techniek, in secundaire maar stevige kleuren, met omlijnde figuren en voorwerpen. De tekst, een enkele zin in de ik-vorm, staat onderaan de pagina. In de illustratie staat telkens de kreet: "Lola?". Grappig, stevig prentenboek met peuter Pim prominent en eigenwijs op de voorkaft. Eerder in de serie Leesleeuw uitgebracht als 'Waar is Lola…Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties