Boek
Nederlands

Naar het zwembad

Ingrid Godon (illustrator), Inge Bergh (auteur)
Titel
Naar het zwembad
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Inge Bergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2011
13 p. : ill.
ISBN
9789031732203 (hardback)

Besprekingen

Nellie en Cezar gaan met de klas naar het zwembad. De badmeester heeft het er maar druk mee! Mina is bang voor water en Fred is zijn zwembroek kwijt. Sommige kinderen hebben pret. En Nellie en Cezar? Die genieten al spetterend en plonzend! Een leuk en eenvoudig boekje met grote, bladvullende prenten die telkens doorlopen op een dubbele pagina. De illustraties bestaan voornamelijk uit groen- en blauwtinten, zijn grof opgezet en weinig gedetailleerd. Op een van beide pagina's staan steeds enkele regels tekst. De kartonnen pagina’s bevatten kleine flapjes die opengevouwen kunnen worden. Achter de flapjes zijn voorwerpen te vinden die in het zwembad te zien zijn, met daarbij een korte tekstuele uitleg. Een leuk boekje voor jonge kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties