Boek
Nederlands

Naar de boerderij

Ingrid Godon (illustrator), Sandrine Lambert (auteur)
Nellie en Cezar gaan helpen op de boerderij: ze melken de koe, rapen de eieren en besturen de oogstmachine. Hardkartonnen oblong prentenboek met paginagrote illustraties in rustige kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Naar de boerderij
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Sandrine Lambert
Taal
Nederlands
Uitgever
[Averbode]: Averbode, 2014
[20] p. : ill.
ISBN
9789031736225 (hardback)

Besprekingen

Muisje Nellie en kikker Cezar gaan helpen op de boerderij: ze melken de koe, rapen de eieren en besturen de oogstmachine. Oblong formaat hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en kleurplaatachtige illustraties. Mix van enerzijds een natuurgetrouwe weergave van boerderijdieren en anderzijds de verbeelding van de twee dierenvrienden die zich kleden en gedragen als mensen. Op de prenten valt veel te zien: niet alleen boerderijdieren, maar ook gewassen, gereedschappen en machines zoals een mestinjecteur en een pickdorser. Het meermalen gehanteerde lage perspectief verhoogt de betrokkenheid van de 'lezer'. De vierregelige tekstblokken op de tegenoverliggende pagina's bestaan uit korte, enkelvoudige en samengestelde zinnen. Er is gewerkt met de tegenwoordige tijdsvorm en eindrijm (aabb); een gemoedelijke schrijfstijl. Tekst en beeld sluiten niet naadloos op elkaar aan. Zo worden er dieren geteld die niet te zien zijn en sneeuwt het buiten. Informatief prentenboekje over het le…Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia