Boek
Nederlands

Leren tellen met Nellie en Cezar

Ingrid Godon (illustrator), Jan Van Coillie (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Muis Nellie en kikker Cezar leren tellen van 1 t/m 5 en hoeveelheden vergelijken. Hardkartonnen prentenboek met kleurige tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Tegenstellingen, Tellen
Titel
Leren tellen met Nellie en Cezar
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2004
[22] p. : ill.
ISBN
9789031720200

Besprekingen

Oblong, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken over de aangeklede muis Nellie en kikker Cezar, die tellen van één tot en met vijf. Het gaat ook over begrippen als veel/weinig; minder/meer; leeg/vol en evenveel. Links staan vierregelige rijmpjes (eenmaal zes regels), met onderaan het kernwoord uitgebeeld (bijv. een cijfer, glas of autootje). Rechts is de daarbij passende, matgekleurde, maar levendige illustratie op een effen ondergrond. Voor jonge kleuters herkenbaar. Spelenderwijs wordt het tellen geleerd, maar ook het benoemen van kleuren. Hier en daar zijn leuke details te bespeuren. Op de voorpagina staat een tekening die de derde verjaardag van muis Nellie met taart, muts en het opsteken van drie vingers verbeeldt. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties