Boek
Nederlands

Allemaal cijfers

Ingrid Godon (illustrator), Inge Bergh (auteur)
+1
Allemaal cijfers
×
Allemaal cijfers Allemaal cijfers
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tel met Nellie en Cezar van 1 tot 10. Prentenboek met kartonnen pagina's, kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tellen
Titel
Allemaal cijfers
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Inge Bergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2012
[25] p. : ill.
ISBN
9789031734153 (hardback)

Besprekingen

Stevig vierkant prentenboek met afgeronde hoeken, matglanzend, dik papier over de beroemde Nellie & Cezar. Ze tellen van 1 tot en met 10, vergelijken hoeveelheden en benoemen van welke voorwerpen er bijvoorbeeld drie zijn. Elk cijfer krijgt een hoofdstukje toebedeeld van twee naast elkaar gelegen pagina’s. Elk hoofdstuk kent eenzelfde opbouw: op de pagina links een rijmend vierregelig versje (aabb of abab) over het cijfer dat aan de beurt is; op de pagina rechts zijn Nellie & Cezar (en vriendjes) met een bij het cijfer passende activiteit bezig; in een strook onder aan de bladzijden staan in cirkels concrete hoeveelheden gegroepeerd. Het vrolijk gekleurde boekje, met de sympathieke protagonisten, nodigt op vriendelijke wijze uit tot interactiviteit, voordoen en nadoen, gericht kijken, gericht tellen en zelf vertellen aan de hand van de kijkplaat. Cijferbeeld en blokschrift passen bij de eerste geschreven taal voor peuters. Los van het educatieve karakter is de inhoud van het prentenbo…Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties