Boek
Nederlands
Nellie en Cezar spelen op het strand. Hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm, raadselversjes en vertelplaten. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titel
Aan zee
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2006
[22] p. : ill.
ISBN
9789031722877 (hardback)

Besprekingen

Al van in de eerste kleuterklas maken kleuters kennis met het duo Nellie & Cezar. Via de stevige blokboekjes leren ze niet alleen woordjes, maar de verhaaltjes bieden telkens opnieuw heel herkenbare situaties en gevoelens voor kleuters. De illustraties van Ingrid Godon bieden veel kijkplezier en ze ondersteunen ook perfect de originele, ritmische versjes van Jan Van Coillie.
Twee nieuwe boekjes in de 'Nellie & Cezar' reeks spelen in op de jaargetijden lente en zomer. In In de tuin gieten ze de bloemen, oogsten ze aardbeitjes, plukken ze bloemen en bewondert Cezar een vlinder op Nellies staart. Op vijf bladzijden worden de typische lentewoordjes nog eens afgebeeld met een bijbehorend leuk versje. In Aan zee doen Nellie en Cezar een reeks ervaringen op waarin elke kleuter die in de zomer ooit aan zee was zich zal herkennen: je laten insmeren tegen de zon, zandkastelen bouwen en versieren en schelpjes rapen. Ook in dit boekje leren de kinderen een aantal typische vakant…Lees verder
Hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over muis Nellie en kikker Cezar. De twee vrienden vermaken zich prima op het strand met het bouwen van een zandkasteel. De vierregelige tekst op de linkerpagina's met eindrijm (abcb) begeleiden de kleurplaatachtige geheel gekleurde illustraties op de pagina's ernaast. De platen zijn dynamisch en overzichtelijk; de handelingen inleefbaar. Het lage kikvorsperspectief verhoogt de betrokkenheid van de 'lezer'. Vijf pagina's met kijk- en benoemplaten, vergezeld van raadselrijmpjes op de tegenoverliggende bladzijden, completeren het geheel. Er is geen rekening gehouden bij deze platen met de onderlinge grootte van de voorwerpen, dieren en landschapselementen. Een verzorgd prentenboekje in oblong formaat rondom het thema zee en strand voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar onder begeleiding van ouderen. Deel uit een serie*.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties