Boek
Nederlands

Aan tafel

Ingrid Godon (illustrator), Jan Van Coillie (auteur)
Nellie en haar vriendje gaan eten en dekken de tafel. Hardkartonnen prentenboek met tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Voeding, Woorden leren
Titel
Aan tafel
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2005
[20] p. : ill.
ISBN
90-317-2182-4

Besprekingen

Cezar, de kikker, en Nellie, de muis, gaan eten. Wat kun je zoal eten en wat hoort er op tafel te staan? Hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Het boekje is verdeeld in drieën; Wat en hoe eten Nellie en Cezar, vervolgens wordt uitgelegd hoe je de tafel dekt en tenslotte wat kun je zoal eten bij het ontbijt, het tussendoortje en het warme eten. De vierregelige tekst op rijm (abcb) staat op de linkerbladzijde. De laatste twee delen zijn raadselrijmpjes waarin de 'lezer' het laatste woord van de laatste regel in moet vullen. Op de rechterpagina staan kleurrijke, zwart omkaderde vetkrijtillustraties. In de laatste twee delen zijn dit o.a. de goedherkenbare voorwerpen die in het raadselrijmpje worden genoemd of geraden moeten worden met onder elk voorwerp de naam in grote letters. De kip, de vis en het vlees zijn moeilijk herkenbaar op de tekeningen: lijken meer op een bout, een moot en worst. Er zijn beslist leukere boekjes over dit onderwerp voor peuters vanaf ca. 2,5 ja…Lees verder

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties