Boek
Nederlands

Teun en Keun

Inge Misschaert (auteur), Soetkine Aps (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kuikentje Teun is het zat om steeds te horen dat hij niets durft. Hij gaat een ander speelkameraadje zoeken. Het grote bruine 'monster' waar hij tegenaan loopt, wil best zijn vriendje zijn. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Teun en Keun
Auteur
Inge Misschaert
Illustrator
Soetkine Aps
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789058386649 (hardback)

Besprekingen

Teun, een jong kuikentje, verveelt zich en is ook het gepest zat, omdat hij niets zou durven. Hij gaat op zoek naar een ander speelkameraadje. Daarbij raakt hij steeds verder van bekend terrein, ziet hij allerlei andere dieren en verdwaalt uiteindelijk. Hij botst tegen iets groot en bruins aan, en wel tegen het konijn Keun. Teun mag op zijn rug en ze rennen door het bos, richting boerderij. De andere kuikens zijn bang voor het ‘grote bruine monster’ en vinden Teun opeens erg dapper. Groot formaat prentenboek met een vrij lange tekst. Het verhaal wordt redelijk goed opgebouwd, maar de spanning van het rennen door het bos (‘Keun gaat snel. Snel als de wind.’) blijkt niet uit de illustraties, waarin Keun onderweg nog rustig speelt en meer wandelt dan rent. Het verhaal is goed voor te lezen, maar de korte liedjes op rijm tussendoor komen enigszins gekunsteld over. De kleurrijke, sfeervolle illustraties geven het verhaal een extra dimensie. Bij herhaald kijken is steeds weer iets nieuws te…Lees verder

Teun en Keun

Teun is het kleinste kuikentje op de boerderij. Ma Kip stuurt hem naar buiten om te spelen maar Teun is bang voor de grotere kuikens. Hij zoekt zijn vriend Dries. Welk soort dier Dries is, wordt niet gezegd. Hij is op trektocht met de familie, zegt een eend. Dries is dus waarschijnlijk ook een eend. Teun loopt ver weg van de boerderij en verdwaalt. Bang dwaalt hij verder. Hij loopt achterstevoren omdat hij dan kan zien wie er achter hem komt. Teun valt in een modderplas en maakt zo een slapend konijn wakker. (Slapen konijnen in of nabij modder?) Keun heet het konijn. Teun en Keun: dat lijkt op een lied en Teun zingt dan ook : Keun en Teun/ botsen op elkaar/ ze vallen in de modder/ nu lijken ze op elkaar!. Het is duidelijk dat Teun nog veel te leren heeft. Keun brengt Teun weer veilig thuis.
Dan staan er twee dubbele bladzijden illustraties die niets met de tekst te maken hebben over Teun die met konijntjes speelt. Teun is heel blij dat hij onder mama's vleugels kan duiken en hij…Lees verder

Over Inge Misschaert

Inge Misschaert (Sint-Andries, 5 januari 1974) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Misschaert groeide op in Kortrijk. Als kind las ze veel en schreef toen haar eerste verhalen. Ze studeerde Germaanse talen in Kortrijk en Leuven. Toen ze in Leuven het vak over kinder- en jeugdliteratuur volgde, herontdekte ze haar passie voor jeugdboeken en begon ze opnieuw te schrijven. Ze geeft halftijds Nederlands in een middelbare school. De andere helft van de tijd schrijft ze.

Werk

Misschaert begint haar carrière als jeugdauteur met een aantal Vlaamse Filmpjes. In 2003 verscheen haar eerste verhaal, De opa-rovers. Later volgden De kleine clown en Maboel. Haar eerste jeugdboek, Bioboy, verscheen in 2007. Het vertelt het verhaal over Floris die strijdt tegen het kappen van een plaatselijk bos en verschijnt in een reeks die zich richt tot aarzelende lezers.

Het…Lees verder op Wikipedia