Boek
Nederlands

De pompoenmoorden

Inge Misschaert (auteur)

De pompoenmoorden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Na haar verhuizing wordt Nora (16, ik-figuur) op haar nieuwe school verliefd op een jongen die vlak na hun eerste kus vermoord wordt. Vastberaden gaat Nora op zoek naar de moordenaar. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Criminaliteit, Drugs
Titel
De pompoenmoorden
Auteur
Inge Misschaert
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
173 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door Schaak
ISBN
9789058386168 (paperback)

Besprekingen

Nora (16) is met haar moeder van het platteland naar de stad verhuisd. Ze ziet erg op tegen de eerste schooldag, maar die blijkt reuze mee te vallen: al snel wordt ze opgenomen in een populair vriendengroepje. Tijdens het Halloweenfeest krijgt ze haar eerste echte tongkus van Edgar, een jongen die al meteen bij de eerste ontmoeting haar hart liet buitelen. Kort daarop wordt Edgar dood aangetroffen met een uitgeholde pompoen over zijn hoofd. Vastberaden gaat Nora op zoek naar de moordenaar. De kracht van dit spannende verhaal ligt vooral in de laconieke toon waarop ik-vertelster Nora verslag doet van haar bevindingen. Met onderkoelde humor observeert ze het gedrag van haar omgeving. Niet alleen het vriendenclubje waarbinnen ze de moordenaar vermoedt, maar ook volwassenen zoals haar moeder, een bekende schrijfster van misdaadverhalen die een relatie begint met de rechercheur die de moord moet onderzoeken. Verschenen in de reeks Lekker lezen, die volgens de uitgever staat voor 'snel, ech…Lees verder

De pompoenmoorden

Nora is samen met haar moeder, een beroemde detectiveschrijfster, verhuisd van het platteland naar de grote stad. Nora is een pientere meid die niet op haar mondje gevallen is. Al gauw heeft ze nieuwe vrienden, is ze bijgebeend op school en zit ze in een toneelvereniging. Na een Halloweenparty kust Nora de jongen van haar dromen. Haar leven kan niet meer stuk, tot er een pompoenmoord gebeurt. Net al alles weer een beetje normaal verloopt op school krijgt Nora een mailtje van de moordenaar. Dit durft ze niet aan Jude Law, de knappe inspecteur, te zeggen en ze besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Ze werkt zich al gauw in nesten. 'De pompoenmoorden' verschijnt in de reeks 'Lekker Lezen'. Lekker lezen is het zeker, vlot, snel en spannend en het boek heeft een fantastische kaft. Wat moet het nog meer zijn !?

Over Inge Misschaert

Inge Misschaert (Sint-Andries, 5 januari 1974) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Misschaert groeide op in Kortrijk. Als kind las ze veel en schreef toen haar eerste verhalen. Ze studeerde Germaanse talen in Kortrijk en Leuven. Toen ze in Leuven het vak over kinder- en jeugdliteratuur volgde, herontdekte ze haar passie voor jeugdboeken en begon ze opnieuw te schrijven. Ze geeft halftijds Nederlands in een middelbare school. De andere helft van de tijd schrijft ze.

Werk

Misschaert begint haar carrière als jeugdauteur met een aantal Vlaamse Filmpjes. In 2003 verscheen haar eerste verhaal, De opa-rovers. Later volgden De kleine clown en Maboel. Haar eerste jeugdboek, Bioboy, verscheen in 2007. Het vertelt het verhaal over Floris die strijdt tegen het kappen van een plaatselijk bos en verschijnt in een reeks die zich richt tot aarzelende lezers.

Het…Lees verder op Wikipedia