Boek
Nederlands

De buurman

Inge Legrand (auteur)
Dertiger Suzy verlaat na een affaire haar gezin. Ze begint een nieuw leven met de buurman, Jack. Maar hij blijkt niet degene te zijn die hij voorwendt. Wat begon als een avontuurtje, eindigt in een gevaarlijk psychologisch spel.
Titel
De buurman
Auteur
Inge Legrand
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Linkeroever, 2013
213 p.
ISBN
9789057203817 (paperback)

Besprekingen

De buurman van Inge Legrand wordt op voor- en achterkant gepresenteerd als een thriller, maar verdient eerder de titel van psychologische roman. Suzy heeft drie kinderen en een lieve partner. Ze zou tevreden zijn, ware het niet dat Theo abnormaal weinig voorstelt in bed. We lezen vrij snel dat hij meer belangstelling heeft voor ene Tom dan voor Suzy. De buren maken flink veel ruzie. Theo troost de vrouw en Suzy hoort de versie van de man, Jack. Jack straalt heel wat meer sexappeal uit dan die vriendelijke Theo en vrij snel zijn ze in een affaire verwikkeld, die van bij het begin vulgair en onterend lijkt. De eerste vrijpartij in de auto, bijvoorbeeld, wordt verstoord door twee politieagenten die hun papieren vragen.
Het boek begint met een bezoek aan een abortuskliniek in Nederland, in het gezelschap van haar zus. Zo weten we al dat er iets flink fout gegaan is.Vanaf hoofdstuk twee wordt er verteld hoe het zover is kunnen komen en waarom er akelige gedachten door haar hoo…Lees verder
Een jonge Vlaamse vrouw met drie kinderen vindt geen bevrediging in haar huwelijk met een nieuwe partner en raakt allengs verstrikt in de netten van een liefdevolle buurman. Als deze na verloop van tijd zijn ware aard toont, zint ze op wraak. Een thrillerdebuut met psychologische tintjes, dat moeizaam op gang komt en veel uitweidingen over dagelijkse beslommeringen en een onbevredigend huwelijk kent. Allengs komt er wat meer spanning en vaart, maar de plot is geconstrueerd en de ontknoping niet bijster origineel. Een matig geheel. Kleine druk; gedachten zijn cursief gedrukt en gsm-berichtjes in een schreefloze letter.