Boek
Nederlands

Provincie West-Vlaanderen

Inge Bergh (auteur)
+1
Provincie West-Vlaanderen
×
Provincie West-Vlaanderen Provincie West-Vlaanderen

Provincie West-Vlaanderen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De provincie West-Vlaanderen is de grootste in het Vlaamse gewest. De hoofdstad is Brugge. Maar wist je ook dat in deze provincie het hoogste vredesmonument van Europa staat: de IJzertoren? En dat de West-Vlaamse bergen eigenlijk gewoon heuvels zijn?
Onderwerp
West-Vlaanderen
Titel
Provincie West-Vlaanderen
Auteur
Inge Bergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Etten-Leur: Schoolsupport, ©2020
24 p. : ill.
ISBN
9789463417235 (hardback)

Over Inge Bergh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inge Bergh

Inge Bergh (Blankenberge, 18 maart 1974) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

Tijdens haar studie moderne talen ontdekte Bergh haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Daarna startte ze een opleiding Vertaler-Tolk (Engels-Russisch), maar stopte vroegtijdig. In 1996 trok ze voor een jaar naar Engeland om te werken als gastvrouw in een hotel.

Werk

Bergh begint haar schrijfcarrière als hobby op haar 16e jaar. Ze schrijft een dagboek over een dramatische periode in haar leven. Dat dagboek ligt aan de basis van haar debuut in 1997, de jeugdroman Vertel het aan niemand, die goed ontvangen wordt. Ze haalt inspiratie voor haar boeken uit verschillende maatschappelijke thema’s, haar eigen leefwereld en andere kunsten. Haar werk heeft een grote variatie in genre en ze schrijft voor verschillende leeftijden. Van het prentenboek Spoken bestaan niet, met illustraties van …Lees verder op Wikipedia