Boek
Nederlands

Dit boek gaat over jou : een voorleeskriebelknuffelboek

Inge Bergh (auteur), Marijke Rondelez (illustrator)
+1
Dit boek gaat over jou : een voorleeskriebelknuffelboek
×
Dit boek gaat over jou : een voorleeskriebelknuffelboek Dit boek gaat over jou : een voorleeskriebelknuffelboek

Dit boek gaat over jou : een voorleeskriebelknuffelboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een moeder beschrijft liefdevol welke lichaamsdelen van haar kindje ze ‘om op te vreten’ zo lief, luistergraag en zoenzacht vindt. Intussen knuffelt ze haar kindje, doet het in bad en brengt het naar bed. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, in losse stijl getekende illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Menselijk lichaam
Titel
Dit boek gaat over jou : een voorleeskriebelknuffelboek
Auteur
Inge Bergh
Illustrator
Marijke Rondelez
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018
[26] p. : ill.
ISBN
9789462913479 (hardback)

Besprekingen

‘Liefdesverklaring’ aan een baby die de verteller vindt ‘om op te eten’: teentjes, naveltje, handjes, oortjes, neusje enz. De zin 'Dit boek gaat over jou en je ...' wordt steeds herhaald, waarbij elke keer een ander lichaamsdeel liefdevol wordt beschreven. De illustraties laten zien hoe de baby wordt uitgekleed en lekker in bad gedaan voor het slapengaan. De afbeeldingen zijn uitgevoerd in losse, dunne inktlijnen tegen een lege achtergrond en met sprekende kleuren ietwat ‘slordig’ gevuld. Deze losse stijl past uitstekend bij de zangerige tekst. De vierkante uitgave met twee afgeronde hoeken is stevig uitgevoerd in dun karton. De illustraties en de tekst beginnen en eindigen aan de binnenzijden van voor- en achterplat. Een met warmte gemaakt ‘voorleeskriebelboek’, zoals de ondertitel zegt, om samen plezier mee te beleven en lichaamsdelen te benoemen. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Inge Bergh

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inge Bergh

Inge Bergh (Blankenberge, 16 maart 1974) is een Belgisch schrijfster van kinderboeken.

Leven

Tijdens haar studie moderne talen ontdekte Bergh haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur. Daarna startte ze een opleiding Vertaler-Tolk (Engels-Russisch), maar stopte vroegtijdig. In 1996 trok ze voor een jaar naar Engeland om te werken als gastvrouw in een hotel.

Werk

Bergh begint haar schrijfcarrière als hobby op haar 16e jaar. Ze schrijft een dagboek over een dramatische periode in haar leven. Dat dagboek ligt aan de basis van haar debuut in 1997, de jeugdroman Vertel het aan niemand, die goed ontvangen wordt. Ze haalt inspiratie voor haar boeken uit verschillende maatschappelijke thema’s, haar eigen leefwereld en andere kunsten. Haar werk heeft een grote variatie in genre en ze schrijft voor verschillende leeftijden. Van het prentenboek Spoken bestaan niet, met illustraties van …Lees verder op Wikipedia