Boek
Nederlands

Leren lezen met Hanne en Sanne

Hugo Van Look (illustrator), Bart Demyttenaere (auteur), Falzar (scenarist)
+1
Leren lezen met Hanne en Sanne
×
Leren lezen met Hanne en Sanne Leren lezen met Hanne en Sanne
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Hanne en Sanne zijn dikke vriendjes. Ze spelen samen, gaan samen naar school, beleven samen grappige situaties en avonturen die voor kinderen heel herkenbaar zijn. Verhaaltjes opklimmend in leesniveau. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Extra onderwerp
Meegroeiboeken, verhalen
Leesniveau
AVI 1, AVI 6
Titel
Leren lezen met Hanne en Sanne / ill. Hugo van Look ; scen. Zidroe en Falzar ; tekst Bart Demyttenaere
Illustrator
Hugo Van Look
Auteur
Bart Demyttenaere
Scenarist
Falzar Zidrou
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Altiora, 2000
55 p. : ill.
ISBN
90-317-1615-4 90-317-1649-9

Besprekingen

Een echt 'leren lezen' boekje is Leren lezen met Hanne en Sanne niet, want de makers gaan ervan uit dat de lezer al bij aanvang op AVI-1 zit. Na de 27 verhaaltjes die op de rechterpagina naast de strip op de linkerpagina staan, zit de lezer op AVI-6. Een grote en snelle overgang in 27 bladzijden, want normaal gesproken doet een kind daar ongeveer twee jaar over.

De verhaaltjes zijn in het algemeen origineler dan de doorsnee tekst voor beginnende lezers, omdat de meeste een verrassende wending of grap bevatten: Hanne en Sanne hebben meelij met de hete beelden in het warme park en spuiten ze daarom nat, waarop de beelden tot leven komen; de nieuwe buurman van muis Piep laat eerst zijn huis flink vergroten, hetgeen hard nodig blijkt, want poes Snor komt er te wonen; Hanne en Sanne verkopen frisdrank op het strand en zien niet dat een enorme golf hen dreigt te overspoelen; Hanne en Sanne vinden het stadspark nogal saai en geven daarom alles een vrolijk likje verf; Hanne en …Lees verder
Zevenentwintig losse avonturenverhaaltjes over de vriendjes Hanne en Sanne. De verhalen zijn soms erg fantastisch, soms humoristisch. Op elke rechterpagina de tekst, aangepast aan het leesniveau, links de erbij passende rechthoekige ingekleurde tekeningen in stripvorm met zachte lijnen. Het eerste verhaal heeft AVI niveau 1, het laatste AVI niveau 6, het leren lezen van een kind volgend. De verhalen zijn niet evenredig over de niveaus verdeeld. Het is de vraag of kinderen het leuk vinden maar enkele verhalen in een zelfleesboek te kunnen lezen op hun huidige niveau. Verhaalinhoudelijk lijkt oefening belangrijker dan aansprekelijkheid voor kinderen. Kleurige omslagillustratie. Zelf lezen van ca. 5-8 jaar.

Suggesties