Boek
Nederlands

De brexitmoorden

Hugo Luijten (auteur)
+1
De brexitmoorden
×
De brexitmoorden De brexitmoorden

De brexitmoorden

In de reeks:
Genre:
Titel
De brexitmoorden
Auteur
Hugo Luijten 1969-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
375 p.
ISBN
9789401452472 (paperback)

Besprekingen

Een invloedrijke Belgische politicus wordt in de gebouwen van het Europees Parlement in Brussel aangetroffen naast het lijk van zijn assistente. Na urenlange verhoren en sporenonderzoek volgt er een nieuwe dode en blijkt hij onschuldig. Commissaris Cools van de Antwerpse politie is met zijn team in Brussel gedetacheerd en het onderzoek leidt hem naar een vermoorde lobbyist en naar een verdachte woordvoerder van de Eerste Minister. Alles lijkt te draaien rond de Brexitdeal die niet alleen in Europa voor tweespalt zorgt maar ook in de Belgische regering waarbij een regeringspartij het moet opnemen tegen een al dan niet manipulerende rechtse volkspartij. De Vlaming Luijten scoorde goed met zijn vorige twee boeken en slaagt erin het politiek machtsspelletje goed tot in de hoogste kringen te duiden en de licht alcoholische Cools is een sympathieke eenzaat die het moet opnemen tegen een consortium. Deze politieke thriller is door te veel plotwendingen en minder belangrijke nevenfiguren iets…Lees verder

Over Hugo Luijten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door H. Wattman

Hugo Theodoor Agnes Matheus Luijten (Nieuwstadt, 11 november 1969) is een Belgisch-Nederlandse schrijver, columnist en historicus.

Loopbaan

Luijten begon zijn carrière in het onderwijs. Sinds 2016 is hij fulltime schrijver.

Hij publiceert geregeld over geschiedenis, onderwijs, heemkunde en dialecten in vakbladen en tijdschriften. Ook schreef hij columns en opinieartikelen voor De Morgen, Dagblad de Limburger, Het Parool en Apache.be. Voor de provinciale zender L1 maakt hij tweewekelijkse radiobijdragen.

In 2015 debuteerde hij bij Het Schrijversportaal met de verhalenbundel Baby C. over zijn zoontje dat met een stofwisselingsziekte geboren werd. In veertig verhalen schetst hij een enerzijds humoristisch en anderzijds teder beeld van een vader die tussen de wanhoop door, smelt in liefde voor zijn zoon. Een aantal van die columns verscheen op de website van de VKS, de Vereniging voor Kinderen met Stofwisselingsziekten.

Lees verder op Wikipedia