Boek
Nederlands

Help, een dino in de tuin!

Hilde Meijer (auteur), Barbara De Wolf (illustrator)
+1
Help, een dino in de tuin!
×
Help, een dino in de tuin! Help, een dino in de tuin!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De moeder van Jort krijgt een baby. Nu moet Jort alleen in de tuin graven. Als hij een babydino vindt, kunnen mama en Jort samen voor de baby's zorgen. Prentvertelling met kleurrijke collages. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Help, een dino in de tuin!
Auteur
Hilde Meijer
Illustrator
Barbara De Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Pimento, 2009
42 p. : ill.
ISBN
9789049923235

Besprekingen

Jort heeft het moeilijk met het gehuil van zijn nieuwe broertje en gaat wat graven in de tuin, waar hij een vreemd bruin dier vindt. Ook papa weet niet welk beest het is, maar hij laat Jort wel toe om het als een baby te behandelen. Gewikkeld in een blauwe handdoek, dezelfde als die van zijn broertje, mag hij hem tonen aan mama in de slaapkamer. Hij mag zelfs een zuigflesje met babymelk en er wordt een slaapliedje gezongen voor het vreemde wezen, dat algauw Dino wordt genoemd. Na het eten moeten de twee "schreeuwbeesten" in bad. Mama en Jort hebben het nu samen druk met verzorgen. Dino wordt gewassen met babyzeep en krijgt een luier om. Als opa op bezoek komt, worden er zeemansliederen gezongen, zodat het gehuil stopt. Kortom, de hele tijd wordt het dier met liefde omringd. Nergens klinkt de hulpkreet die in de titel staat, en dat is op zijn minst wat vreemd te noemen.
Ondertussen moet het raadsel worden ontward welk dier Dino is. 's Avonds gaat de moderne vader met Jort aan de com…Lees verder
De moeder van Jort krijgt een baby en heeft het heel druk met de verzorging van de baby. Jort vindt het allemaal een beetje eng, tot hij zelf een babydino opgraaft in de tuin. Deze dino heeft dezelfde verzorging nodig als zijn broertje en nu kunnen mama en Jort samen redderen voor de baby's. Alleen vindt iedereen Jorts baby maar een vreemd dier. Niemand weet precies om welk dier het gaat, tot de geleerden in de dierentuin vaststellen dat het inderdaad een soort dinosaurus is. Prachtig geïllustreerd boek met vrolijke en kleurrijke collages die doen denken aan de illustraties van Lauren Child. Het boek sluit prima aan bij de gevoelswereld van kleuters die een broertje of zusje krijgen. Alleen het slot van het verhaal is een beetje abrupt, verder deugt alles aan deze prentvertelling. Om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.