Strip
Nederlands

Raket naar de maan

Hergé (auteur)
+1
Raket naar de maan
×
Raket naar de maan Raket naar de maan

Raket naar de maan

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Raket naar de maan
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Objectif lune
Uitgever
Doornik: Casterman, 1997 | Andere uitgaves
62 p. : ill.
ISBN
9789030325123 (paperback) 90-303-2512-7 (paperback) 90-303-2764-2

Andere talen:

Besprekingen

Professor Zonnebloem werkt aan een raket die de eerste mensen op de maan zal moeten gaan brengen. Kuifje en kapitein Haddock worden uitgenodigd om de reis mee te maken. Echter: tijdens de voorbereidingen stuit het team op vreemde obstakels. Een proeflancering wordt gesaboteerd en vreemde sujetten worden gesignaleerd rond het testcentrum. Het is erg aardig te zien dat Hergé, alweer in 1953, een heel goede kijk op het ruimtegebeuren had. Een van de betere verhalen uit deze klassiek stripserie. Wordt gevolgd door 'Mannen op de maan'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om vanaf de eerste klas als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorb…Lees verder op Wikipedia