Strip
Nederlands

Raket naar de maan

Hergé (auteur)

Raket naar de maan

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Raket naar de maan
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Objectif lune
Uitgever
Brussel: Casterman, 2018 | Andere uitgaves
62 p. : ill.
ISBN
9789030373346 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Een avonturenstrip, tekeningen in kleur, teksten in balloons. Het verhaal verscheen voor het eerst in de Nederlandse taal in het weekblad 'Kuifje' in de jaren 1950 tot 1953. De eerste Nederlandstalige albumversie dateert uit 1953. Vanaf 1986 verscheen dit album met gewijzigde teksten. De tekeningen zijn nooit veranderd. Dit album is een fascimile-herdruk van het album uit 1953 in de oorspronkelijke vertaling van Franka van de Weijer. Professor Zonnebloem heeft in Syldavië een raket gebouwd, waarmee hij naar de maan wil vliegen. Kuifje, Kapitein Haddock en Bobbie reizen als passagiers mee. Een schitterend verhaal, nu met de oorspronkelijke teksten een klassieke aanwinst.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om vanaf de eerste klas als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal niet hoorbaar. In …Lees verder op Wikipedia