Strip
Nederlands

Kuifje in Tibet

Hergé (auteur)
+1
Kuifje in Tibet
×
Kuifje in Tibet Kuifje in Tibet

Kuifje in Tibet

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Extra onderwerp
DET, Strips (jeugd verhalend)
Titel
Kuifje in Tibet
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Tintin au Tibet
Uitgever
Doornik: Casterman, 1997
62 p. : ill.
ISBN
9789030325048 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Herdruk van het uit 1960 daterende twintigste avontuur van de jonge journalist Kuifje, waarin verslag gedaan wordt van een edelmoedige reddingsexpeditie van Kuifjes vriend Tchang in Tibet. Een tamelijk serieuze en soms wat sentimentele episode, die sporen verraadt van een gedegen documentatie. Evenwichtig en verzorgd tekenwerk in heldere lijn. Deel van een inmiddels klassieke stripserie. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorbaar. In december 1924…Lees verder op Wikipedia