Strip
Nederlands

Kuifje in het land van de Sovjets

Hergé (auteur)
+1
Kuifje in het land van de Sovjets
×
Kuifje in het land van de Sovjets Kuifje in het land van de Sovjets

Kuifje in het land van de Sovjets

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Extra onderwerp
DET, avontuur, Sovjet-Unie, strip
Titel
Kuifje in het land van de Sovjets
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Tintin au pays des Soviets
Parallele titel
Kuifje, reporter van de 'Petit Vingtième' in het land van de Sovjets
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 1999
141 p. : ill., zw/w.
ISBN
90-303-2545-3 (paperback) 9789030325451 (paperback)

Besprekingen

Avonturenstripverhaal, tekeningen in zwart-wit, teksten in duidelijke letters in balloons. Het oorspronkelijke verhaal verscheen in 1929/1930 in de Waalse krant 'Le Petit Vingtième'. Dit is het eerste stripverhaal van Kuifje en dateert uit een tijd, dat de gemiddelde Belg katholiek en fel anti-communistisch was. In dit verhaal wordt het communisme van Lenin en Stalin gehekeld. Hergé heeft later afstand genomen van het verhaal, maar onder druk van illegale uitgaven verscheen in 1975 voor het eerst een legale druk in de Nederlandse taal. Deze uitgave is een herdruk van de uitgave uit 1975. Een album met de allereerste klassieke grappen. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om vanaf de eerste klas als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal niet hoorbaar. In …Lees verder op Wikipedia