Strip
Nederlands

Kuifje en het zwarte goud

Hergé (auteur)

Kuifje en het zwarte goud

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Kuifje en het zwarte goud
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Tintin au pays de l'or noir
Uitgever
Doornik: Casterman, 1997
62 p. : ill.
ISBN
9789030325062 (paperback) 90-303-2506-2 (paperback) 90-303-2763-4

Besprekingen

Herdruk van het in 1950 voor het eerst in Nederland uitgebrachte vijftiende avontuur van de populaire stripheld Kuifje. Hij mengt zich dit keer in een strijd om de exploitatie van oliebronnen in het Midden-Oosten en ontmoet daarbij als tegenstander dr. Müller, die eerder optrad in het album 'De zwarte rotsen'. Een avontuurlijk en realistisch verhaal met geestige intermezzo's rond de detectives Jansen en Janssen, dat voor een gedeelte al dateert uit 1939/'40, maar door latere uitbreiding en hertekeningen nog actueel is. De vertaling sluit nauw aan bij het Franse origineel, is van een correcte interpunctie voorzien en goed leesbaar. Het tekenwerk in kleur is helder, evenwichtig en goed gedocumenteerd. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorbaar. In december 1924…Lees verder op Wikipedia