Strip
Nederlands

Kuifje en de Picaro's

Hergé (auteur)

Kuifje en de Picaro's

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Kuifje en de Picaro's
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Tintin et les Picaros
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 1997
62 p. : ill.
ISBN
9789030325314 (softcover) 90-303-2772-3

Andere talen:

Besprekingen

Na het verschijnen van dit album in 1976, het eerste nieuwe Kuifje-verhaal sinds 1968, kwamen de reacties van alle kanten, zelfs in de 'gevestigde' pers werd er alle aandacht aan besteed. Hergé werd verweten dat hij zich in zijn grappen nauwelijks vernieuwd had en dat in zijn verhaal waarin de ene dictator op onbloedige wijze de andere dictator verjaagt geen aandacht wordt besteed aan de situatie van de bewoners van de staat San Theodorus, die er in feite geen stap op vooruitgaan. Maar de Kuifje-lezers komen wel vertrouwde figuren uit de vorige albums met hun (on-)hebbelijkheden tegen. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorbaar. In december 1924…Lees verder op Wikipedia