Strip
Nederlands

De zaak Zonnebloem

Hergé (auteur)
+1
De zaak Zonnebloem
×
De zaak Zonnebloem De zaak Zonnebloem

De zaak Zonnebloem

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De zaak Zonnebloem
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'affaire Tournesol
Uitgever
Doornik: Casterman, 1997
62 p. : ill.
ISBN
9789030325116 (paperback) 90-303-2511-9 (paperback)

Besprekingen

Herdruk van het in 1956 voor het eerst in het Nederlands vertaalde deel uit de Kuifje-serie. Als professor Zonnebloem een gevaarlijke uitvinding heeft gedaan, wordt hij de speelbal van enkele spionagediensten. Na zijn ontvoering raken ook Kuifje en kapitein Haddock verwikkeld in de strijd tegen de spionnen van kolonel Sponsz. De gevaarlijke belevenissen in de Balkan hebben echter een goede afloop. Hergé staat garant voor een verhaal met actie, spanning en variatie in decor. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorbaar. In december 1924…Lees verder op Wikipedia