Strip
Nederlands

De juwelen van Bianca Castafiore

Hergé (auteur)
+1
De juwelen van Bianca Castafiore
×
De juwelen van Bianca Castafiore De juwelen van Bianca Castafiore

De juwelen van Bianca Castafiore

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Extra onderwerp
DET, Strips (jeugd verhalend)
Titel
De juwelen van Bianca Castafiore
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les bijoux de la Castafiore
Uitgever
Doornik: Casterman, 1997
61 p. : ill.
ISBN
90-303-2502-X 9789030325024 (paperback)

Besprekingen

Herdruk van het uit 1963 daterende 21ste avontuur uit de reeks Kuifje, dat zich geheel op Kuifje's thuisbasis, kasteel Molenbeek, afspeelt met het onverzoenlijke duo Bianca Castafiore en kapitein Haddock in de hoofdrol. In dit album geen geniaal speurwerk, maar een geestige, min of meer parodiërende confrontatie tussen een groot aantal figuren die her en der in andere Kuifje-albums optreden. Evenwichtig en verzorgd tekenwerk in de klare lijn-stijl. Afzonderlijk leesbaar deel van een klassieke stripserie. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om vanaf de eerste klas als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal niet hoorbaar. In …Lees verder op Wikipedia