Strip
Nederlands

De blauwe lotus

Hergé (auteur)
+1
De blauwe lotus
×
De blauwe lotus De blauwe lotus

De blauwe lotus

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De blauwe lotus
Auteur
Hergé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le lotus bleu
Uitgever
Doornik: Casterman, 1997
62 p. : ill.
ISBN
90-303-2510-0

Besprekingen

In het China van voor de Tweede Wereldoorlog tracht Japan rechtvaardiging te vinden voor uitbreiding van zijn militaire macht. Een internationale bende opium-smokkelaars profiteert van de troebele situatie. Reporter Kuifje raakt tussen twee vuren, gezocht door de Japanners en door de politie van de internationale concessie te Shanghai. Herdruk van het oorspronkelijk vijfde verhaal uit de serie. Dat jongere lezers de historische achtergronden niet kunnen plaatsen, wordt ruimschoots gecompenseerd door de hoeveelheid gags en de spannende plot. Dit deel is een zelfstandig leesbaar vervolg op 'De sigaren van de farao'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om vanaf de eerste klas als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal niet hoorbaar. In …Lees verder op Wikipedia