Boek
Nederlands

Zes koninginnen

Henri Van Daele (auteur)
Zowel in Zes Koningen als in Zes Koninginnen evoceert Henri van Daele op een ongeëvenaarde wijze de geschiedenis van ons vorstenhuis. Als auteur van deze veel bejubelde koningsboeken, kreeg Henri van Daele erkenning omwille van zijn historische reflex. Nooit eerder gepubliceerde foto's en documenten maken deze boeken tot een revelerend geheel.
Titel
Zes koninginnen
Auteur
Henri Van Daele 1946-2010
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1997
127 p. : ill.
ISBN
90-209-3005-2

Over Henri Van Daele

Henri van Daele (Zele, 15 november 1946 – Kalken, 20 december 2010) was een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

Van Daele studeerde pers- en communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent en werkte lange tijd als eindredacteur van het tijdschrift van de LBC. Sinds 1993 was hij voltijds schrijver.

Op 16-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste verhaal in de serie Vlaamse Filmpjes. Tijdens zijn studies schreef hij er nog een tiental en ook veel cursiefjes. Zo scherpte hij zijn pen. Uiteindelijk zou hij een indrukwekkend en gevarieerd oeuvre bij elkaar schrijven met meer dan 150 boeken voor kinderen en volwassenen. Vanaf 1976 werkte hij veel samen met illustrator Gregie De Maeyer.

Na een aantal avonturenverhalen en sprookjes begon hij in de jaren 80 met een reeks verhalen over zijn eigen kindertijd, die een kleurrijk beeld geven van het leven in een Vlaams dorp in de jaren 50. Hiermee was zijn naam voorgoed gevesti…Lees verder op Wikipedia