Boek
Nederlands

Klassieke kinderliedjes : 40 fijne liedjes uit Sesamstraat

Henny Vrienten (muziek)
+1
Klassieke kinderliedjes : 40 fijne liedjes uit Sesamstraat
×
Klassieke kinderliedjes : 40 fijne liedjes uit Sesamstraat Klassieke kinderliedjes : 40 fijne liedjes uit Sesamstraat

Klassieke kinderliedjes : 40 fijne liedjes uit Sesamstraat

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tommie, Ieniemienie, Pino en Purk van Sesamstraat zingen veertig bekende kinderliedjes zoals Groen is gras, Poesje mauw en Berend Botje. Met liedteksten, een dvd met een filmpje bij elk liedje en collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 t/m 5 jaar.
Extra onderwerp
Liedjes ; kleuters
Titel
Klassieke kinderliedjes : 40 fijne liedjes uit Sesamstraat
Muziek
Henny Vrienten
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2017
87 p. : ill. + dvd
ISBN
9789047622024 (hardback)

Besprekingen

Tommie, Ieniemienie, Pino en Purk van Sesamstraat kennen hun klassiekers en zingen veertig bekende kinderliedjes uit volle borst mee. ‘Roodkapje’, ‘Zeg ken jij de mosselman’, ‘Hoedje van papier’, ‘Groen is gras’ en ‘Ozewiezewoze’ zijn een kleine greep uit het brede repertoire. In verband met het veertigjarig jubileum van Sesamstraat zijn er door verschillende filmmakers filmpjes bij de liedjes gemaakt. Wat een feest voor oor én oog! Dit stevige boek bevat de liedteksten van de veertig muzieknummers. Op iedere dubbele pagina staat de tekst, met een bijbehorende collageachtige afbeelding in kleur waarop minimaal één van de vier Sesamstraat-vriendjes te zien is. Teksten en prenten zijn neergezet in een vrolijk getint en omkaderd kleurvlak. De uitgave bevat een inhoudsopgave en achterin is een opsomming van de liedjes/filmpjes en de filmmakers opgenomen. Op de bijbehorende dvd zijn de liedjes te beluisteren en zien we de vier vrienden in actie. Het vriendelijke boek met dvd is geschikt vo…Lees verder

Over Henny Vrienten

CC BY 3.0 - Foto van/door DWDD

Henny Vrienten (Hilvarenbeek, 27 juli 1948) is een Nederlandse componist, basgitarist, gitarist, pianist en zanger. Hij werd bij het grote publiek bekend als zanger van de band Doe Maar.

Biografie

1960-1979

Vrienten groeide op in Tilburg. In de jaren zestig speelde hij in diverse beatgroepen, waaronder in Les Cruches. In de jaren zeventig schreef hij muziek voor andere artiesten, waaronder twee Engelstalige nummers voor het kerstalbum uit 1975 van The Cats. Zelf bracht hij twee singles uit onder het pseudoniem Ruby Carmichael (1974; onder andere Little yellow shop) en een album als Paul Santos (1977).

Ondertussen werden de eerste contouren van Doe Maar zichtbaar; Vrienten speelde met Ernst Jansz in de begeleidingsband van Boudewijn de Groot. In 1977 vormden ze de reggae-coverband The Rumbones waarmee ze een eenmalige tournee ondernamen; tijdens deze tournee noemde Vrient…Lees verder op Wikipedia