Boek
Nederlands

Wat moet ik nu geloven dokter? : de beste versie van de waarheid over eten en bewegen

Hendrik Cammu (auteur)
+1
Wat moet ik nu geloven dokter? : de beste versie van de waarheid over eten en bewegen
×
Wat moet ik nu geloven dokter? : de beste versie van de waarheid over eten en bewegen Wat moet ik nu geloven dokter? : de beste versie van de waarheid over eten en bewegen

Wat moet ik nu geloven dokter? : de beste versie van de waarheid over eten en bewegen

Informatie en adviezen over gezonde voeding in combinatie met lichaamsbeweging.
Titel
Wat moet ik nu geloven dokter? : de beste versie van de waarheid over eten en bewegen
Auteur
Hendrik Cammu
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Uitgeverij Lannoo, 2017
268 p. : ill.
ISBN
9789401443326 (paperback)

Besprekingen

De ondertitel 'De beste versie van de waarheid over eten en bewegen' maakt duidelijk waar deze heldere beschouwingm, die is gebaseerd op uitvoerige analyse van wetenschappelijke vaktijdschriften, zich op richt. De onderzoeken spreken elkaar soms tegen, zeker als de onderzoeksaanpak verschillend is. In 42 korte hoofdstukken wordt duidelijk gemaakt wat waarheden zijn over allerlei herkenbare zaken, zoals borstvoeding, zoetstoffen, fruit, vlees, koffie, alcohol, overgewicht, obesitas, diëten, vet, suiker en bewegen. Naast de hoofdtekst staan samenvattende quotes en conclusies. In grijze tekstkaders worden deelonderwerpen voor het voetlicht gebracht. De schrijver is hoogleraar en gynaecoloog aan het academisch ziekenhuis Brussel. Hij is klinisch onderzoeker. Hij vindt het bijzonder belangrijk medische kennis te populariseren en publiceert sinds 1997. Een goed leesbaar boek vol duidelijke informatie dat de gezondheidsbewuste lezer helpt om inzicht te krijgen in gezondheid.

Over Hendrik Cammu

CC BY 3.0 - Foto van/door Nola Cammu

Hendrik Cammu (Aalst, 1956) is een hoogleraar en gynaecoloog verbonden aan het academisch ziekenhuis van de Vrije Universiteit Brussel. Hij is een klinisch onderzoeker met een aantal veel geciteerde artikels in belangrijke wetenschappelijke tijdschriften.

Cammu vindt het bijzonder belangrijk medische wetenschappen te populariseren en publiceert sinds 1997 medische artikels in De Tijd. Hij schrijft ook voor Eos. Tevens had hij meerdere seizoenen een wekelijkse medische rubriek in het televisieprogramma De laatste show op Eén.

Hij is gehuwd en vader van drie kinderen.

Bibliografie

Populariserend

  • 'Een lang leven gezond: an apple a day' (met Paul Huybrechts), Uitgeverij Globe, Roeselare, 2004, ISBN 9054665165
  • 'Het boek van leven en dood' Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, 2011, ISBN 9789089311672
  • 'Wat moet ik nu geloven dokter…Lees verder op Wikipedia