Boek
Nederlands

Het mooiste ei van de wereld

Ook verschenen als Het allermooiste ei

Helme Heine (auteur)
+1
Het mooiste ei van de wereld
×
Het mooiste ei van de wereld Het mooiste ei van de wereld

Het mooiste ei van de wereld

Ook verschenen als Het allermooiste ei

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Drie kippen, die bekvechten over wie de mooiste is, vragen de koning om raad. Symbolisch prentenboek met grote zacht gekleurde schilderingen. Vanaf ca 4 jaar.
Onderwerp
Ruzie
Titel
Het mooiste ei van de wereld
Ook verschenen als
Het allermooiste ei
Auteur
Helme Heine
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Schönste Ei der Welt
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008
[28] p. : ill.
ISBN
9789044808780

Besprekingen

Deze prentenboekenklassieker uit 1983 komt na 25 jaar nog even fris voor de dag. De drie kippetjes Stippeltje, Bonenstaak en Ragebol hebben elk hun eigen bijzonderheid: de één heeft mooie rode stippen, de ander prachtige lange benen en de derde de mooiste kam. Omdat ze het niet eens worden wie van hen de mooiste is, laten ze de koning beslissen. Die vindt dat echte schoonheid van binnen zit, en dat dus de kip die het mooiste ei legt prinses mag worden. Ze gaan alledrie ijverig aan de slag. Uiteindelijk hebben ze allemaal een ei gelegd dat heel bijzonder is: het eerste is erg glad, het tweede groot en het derde gestippeld. Ook al is het derde ei toch wel het allerbijzonderst, toch vindt de koning dat elk ei op zich uniek is. Daarom besluit hij om van alledrie prinsessen te maken.

Dit boek over het tijdloze thema van uiterlijke verschillen versus innerlijke schoonheid zal ook kleuters van vandaag nog kunnen boeien. Dit is dan ook een ideaal prentenboek om op de kleuterschool voor…Lees verder
Sprookjesachtig prentenboek over drie kippen die bekvechten over wie van hen de mooiste is. De koning, die om raad gevraagd wordt, beslist dat degene die het mooiste ei legt, prinses mag worden. Als alle eieren even bijzonder blijken te zijn, worden ze alle drie prinses. Het gegeven "Wat van binnen zit is belangrijker dan de buitenkant" is op een voor kleuters begrijpelijke wijze uitgewerkt. Een prachtig, symbolisch verhaal met mooie pastelkleurige illustraties. De goedlopende tekst past uitstekend bij de illustraties. Uit zowel de tekst als de illustraties valt meer te halen dan op het eerste gezicht lijkt. Een fijn prentenboek om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of 4.

Het mooiste ei van de wereld

In 'Het mooiste ei van de wereld' lopen drie kippen de hele tijd te kibbelen over wie nou de knapste is. Stippeltje heeft altijd het mooiste jasje aan, Bonenstaak heeft geweldige benen en Ragebol heeft een prachtige kam. Omdat ze het maar niet eens kunnen worden, besluiten ze het aan de koning te vragen. Echte schoonheid zit vanbinnen, stelt de wijze man en vaardigt een wedstrijd uit. Wie het mooiste ei legt, wint en wordt prinses. De drie kippen krijgen het niet gemakkelijk, maar nog moeilijker wordt het wanneer de ene een perfect glad ei legt, de andere een geweldig groot ei en de laatste een ongelooflijk vierkant gekleurd ei. Zelfs de koning kan niet beslissen wie er nu gewonnen heeft en daarom worden alle drie de kippen maar prinses. In deze heruitgave van 'Het allermooiste ei' komt wedijver op humoristische wijze aan bod. In de vlot lezende tekst wordt al snel duidelijk dat de kippen alle drie over bijzondere persoonlijke kwaliteiten beschikken, die niet met elkaar te vergelijken…Lees verder