Boek
Nederlands

Bloedbroeders

Helen Vreeswijk (auteur)
+1
Bloedbroeders
×
Bloedbroeders Bloedbroeders
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De Pakistaanse Reza (16) woont tijdelijk in Nederland. Zijn oudere neef Ayaan heeft een beroving gepland, waar hij Reza bij betrekt. Maar alles loopt verschrikkelijk mis. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Bloedbroeders
Auteur
Helen Vreeswijk
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Goor, 2015
303 p.
ISBN
9789000346585 (paperback)

Besprekingen

De 16-jarige Reza komt samen met zijn zus en moeder tijdelijk vanuit Pakistan naar Nederland, waar hij bij zijn tante, twee kleine nichtjes en zijn 20-jarige neef Ayaan intrekt. Ayaans vader zit in de gevangenis, waardoor Ayaan als man is opgezadeld met de zorg voor het gezin en het familierestaurant. Maar daar heeft hij helemaal geen zin in. Hij wil snel en gemakkelijk geld verdienen. Daarvoor heeft hij een beroving gepland waarvoor hij een handlanger nodig heeft. De naïeve Reza is een bloedverwant die de Nederlandse cultuur niet kent. Bovendien bewondert hij zijn neef. Ayaan maakt misbruik van deze feiten. Zijn prima uitgedachte plan gaat echter verschrikkelijk mis. Goed opgebouwde, realistische thriller van een auteur die jaren als rechercheur werkzaam was. Net als haar andere boeken, waarin misdaden tegen en door jong volwassenen een grote rol spelen, is dit een verhaal gebaseerd op een werkelijk gebeurd onderzoek uit haar praktijk. Geloofwaardig, vlot leesbaar, boeiend YA-verhaal…Lees verder

Over Helen Vreeswijk

Helen Vreeswijk (Den Haag, 1 maart 1961 – Kerk-Avezaath, 31 oktober 2016) was een Nederlands jeugdauteur.

Biografie

Vroeger had Vreeswijk het door dyslexie moeilijk op school. Ze begon met het schrijven van eigen verhalen en besloot dat ze later schrijfster of politieagente wilde worden.

Ze ging werken bij de politie en was betrokken bij bekende onderzoeken zoals de ontvoering van Toos van der Valk, de ontvoering en moord op Gerrit Jan Heijn, de Makro-afpersingszaak en de moord op de schrijver Paul Harland. Ook kwam ze regelmatig in contact met daders en slachtoffers van gedwongen prostitutie. Op 1 januari 2010 stopte ze met het politiewerk.

Haar ervaringen bij de recherche heeft de auteur gebruikt voor verhalen waarin misdaden tegen en door jonge volwassenen een grote rol spelen. De boeken zijn voor jongeren geschreven en gebaseerd op criminele gedragingen zoals ontvoeringen, jeugdbendes, sektes, loverboys, stalke…Lees verder op Wikipedia