Boek
Nederlands

Oeps ! Boem !

Helen Oxenbury (auteur)
+1
Oeps ! Boem !
×
Oeps ! Boem ! Oeps ! Boem !
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een groepje baby's en peuters is blij en springt net zo lang tot ze allemaal vallen. Hardkartonnen prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Peuters
Titel
Oeps ! Boem !
Auteur
Helen Oxenbury
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
All fall down
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2003
[6] p. : ill.
ISBN
90-257-3736-6

Besprekingen

Een serie van vier hardkartonnen prentenboeken, waarin vier baby's centraal staan. Ieder boek bestaat uit vier grote tekeningen die ieder twee pagina's beslaan. De tekening op de voor- en achterkant sluit daarbij aan en vormt één geheel. Er is gewerkt met waterverf in frisse kleuren. Het is opvallend dat de baby's en hun ouders soms maar voor een gedeelte afgebeeld zijn. Op iedere bladzijde staat op een wisselende plaats een zin in een zeer groot lettertype, die betrekking heeft op de tekening. In de meeste boeken rijmen deze zinnen. De onderwerpen en afgebeelde situaties zijn voor veel kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 5 jaar zeer herkenbaar. Vermeldenswaardig is dat de baby's uit verschillende werelddelen afkomstig zijn. Voor kinderen vanaf ca. 1,5 jaar een aantrekkelijke serie.

Oeps! boem!

Enkele peuters zingen samen een liedje, rennen in het rond en springen hoog in de lucht… En vallen dan -oeps! boem!- op de grond… Een stevig kartonboek met paginagrote prenten en korte, ritmische zinnetjes die vertellen wat er op de prenten te zien is. Het bevat niet echt een verhaal. Elke bladzijde bestaat uit voor peuters herkenbare handelingen. Tekst en tekeningen vertellen niet altijd hetzelfde: zo staat er dat de peuters op de grond vallen terwijl op de tekening duidelijk te zien is dat ze op zachte kussen neervallen. De peuters en hun ouders/verzorgers op de prenten vertegenwoordigen alle continenten, dit geeft het geheel een universeel karakter. De boekjes van Helen Oxenburyzijn bijna 20 jaar oud maar werden opnieuw uitgegeven. Dit tegen de zeer democratische prijs van nog geen drie euro per boekje.