Boek
Nederlands

Kietelhandjes

Helen Oxenbury (auteur)
+1
Kietelhandjes
×
Kietelhandjes Kietelhandjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een groepje baby's en peuters gaat in bad na een spel in de modder. Hardkartonnen prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Peuters, Voelen
Titel
Kietelhandjes
Auteur
Helen Oxenbury
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tickle, tickle
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2003
[6] p. : ill.
ISBN
90-257-3734-X 9789025737344 (hardback)

Besprekingen

Vier zeer jonge peutertjes van verschillend ras maken zich vies met modder, gaan daarna in bad, worden netjes aangekleed en gaan na een kietelspelletje een slaapje doen. Middelgroot kartonnen prentenboek met afgeronde hoeken. Voor heel kleine kinderen zeer herkenbare dagelijkse rituelen. Een vierregelig, ritmisch rijmpje verbindt de acties. Zoals bekend van ander werk van Oxenbury ontwapende figuurtjes in meest zachte kleuren tegen een witte achtergrond. De volwassen begeleiders zijn ten dele te zien, maar hebben zeker geen hoofdrol. Deel uit een vierdelige serie. Vanaf 1,5 jaar.

Kietelhandjes

Enkele peuters kliederen lekker in de modder en stoeien daarna samen in bad. Ze kammen hun haren, doen propere kleertjes aan en worden daarna lekker gekieteld. Een stevig kartonboek met paginagrote prenten en korte, ritmische zinnetjes die vertellen wat er op de prenten te zien is. Het bevat niet echt een verhaal. Elke bladzijde bestaat uit voor peuters herkenbare handelingen. Het boek is universeel, de peuters en hun ouders/verzorgers op de prenten vertegenwoordigen alle continenten. De boekjes van Helen Oxenbury zijn bijna 20 jaar oud maar werden opnieuw uitgegeven. Dit tegen de zeer democratische prijs van nog geen drie euro per boekje.