Boek
Nederlands

Handjeklap

Helen Oxenbury (auteur)
+1
Handjeklap
×
Handjeklap Handjeklap
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een groepje baby's en peuters doet een spelletje waarbij ze in hun handen klappen. Hardkartonnen prentenboek met grote, eenvoudige tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Handen, Peuters
Titel
Handjeklap
Auteur
Helen Oxenbury
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Clap hands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2003
[6] p. : ill.
ISBN
90-257-3733-1

Besprekingen

Deel uit een serie hardkartonnen prentenboeken, waarin vier baby's centraal staan. Ieder boek bestaat uit vier grote tekeningen die ieder twee pagina's beslaan. De tekening op de voor- en achterkant sluit daarbij aan en vormt één geheel. Er is gewerkt met waterverf in frisse kleuren. Het is opvallend dat de baby's en hun ouders soms maar voor een gedeelte afgebeeld zijn. Op iedere bladzijde staat op een wisselende plaats een zin in een zeer groot lettertype, die betrekking heeft op de tekening. In de meeste boeken rijmen deze zinnen. De onderwerpen en afgebeelde situaties zijn voor veel kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 5 jaar zeer herkenbaar. Vermeldenswaardig is dat de baby's uit verschillende werelddelen afkomstig zijn. Voor kinderen vanaf ca. 1,5 jaar.

Handjeklap

Enkele peuters dansen in het rond, eten, slaan op de trom en zwaaien, want het boekje is uit… Een stevig kartonboek met paginagrote prenten en korte, ritmische zinnetjes op rijm die vertellen wat er op de prenten te zien is. Het bevat niet echt een verhaal. Elke bladzijde bestaat uit voor peuters herkenbare handelingen. De boekjes zijn universeel; de peuters en hun ouders/verzorgers op de prenten vertegenwoordigen alle continenten. De boekjes van Helen Oxenbury zijn bijna 20 jaar oud maar werden opnieuw uitgegeven. Dit tegen de zeer democratische prijs van nog geen drie euro per boekje.