Boek
Nederlands

Aidswees : Mary's verhaal

Helen Howard (auteur)
+1
Aidswees : Mary's verhaal
×
Aidswees : Mary's verhaal Aidswees : Mary's verhaal

Aidswees : Mary's verhaal

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Mary, een 14-jarig meisje uit Zuid-Afrika, vertelt over haar leven als wees. Haar moeder is overleden aan aids en haar vader woont ver weg. Met informatie over aids en hiv en kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Aids, Zuid-Afrika
Titel
Aidswees : Mary's verhaal
Auteur
Helen Howard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Aids orphan (Real-life stories)
Uitgever
Leidschendam: Biblion, 2007
48 p. : ill.
Aantekening
Omslagondertitel : Slachtoffers van de aidsepidemie in Zuid-Afrika
ISBN
9789054837145

Besprekingen

Onder de overkoepelende titel 'Levensecht' wordt de lezer in deze bijzonder interessante reeks geconfronteerd met typische problemen in verschillende landen over de hele wereld. In Zuid-Afrika neemt de aidsproblematiek nog steeds toe, Afghanistan kent het vluchtelingenprobleem en Tsjernobyl kampt nog steeds met de nasleep van de kernramp van 26 april 1986. In elk deel wordt het levensverhaal verteld door een slachtoffer. Mary's moeder is overleden aan de gevolgen van aids, en haar vader is verdwenen. In Aidswees vertelt ze over haar leven bij haar grootmoeder, over haar emoties en hoe ze ermee omgaat, en over wat ze verwacht van de toekomst in een land waar de ziekte zich nog steeds verder uitbreidt. Interviewster Elisabeth Mosche is maatschappelijk werkster voor Topsy Foundation, een non-profitorganisatie die zich in het noorden van het land inzet voor de strijd tegen hiv en aids. Dit boek kwam tot stand met de steun van deze organisatie, die zo de problematiek en alles wat ermee gep…Lees verder
Informatief boek over de aidsepidemie in Zuid-Afrika, uitgegeven in de, tot nu toe zesdelige, serie 'Levensecht'. Het bijzondere van deze serie is dat naast historische overzichten, feiten, cijfers, informatie en suggesties om zelf slachtoffers te helpen tevens het levensverhaal van een van de slachtoffers verteld wordt. In dit boek is dat Mary, 14 jaar oud en wees geworden als gevolg van de aidsepidemie in Zuid-Afrika. Op een aangrijpende manier vertelt zij wat er gebeurd is, hoe het nu met haar gaat en wat haar toekomstplannen zijn. De afwisseling tussen informatie en realiteit maakt dit boek aantrekkelijk. Overzichtelijke lay-out; teksten staan veelal in een kader, gecombineerd met, niet altijd scherpe, kleurenfoto’s. Wit en zachte geeltinten zijn gebruikt als achtergrondkleur. Met inhoudsopgave, verklarende woordenlijst, verdere informatie en register. Zeer goed boek over dit onderwerp voor de doelgroep, jongeren vanaf ca. 12 jaar.