Boek
Nederlands

Vrolijk Haasfeest !

Heidi Walleghem (auteur), Ann De Bode (illustrator)
+1
Vrolijk Haasfeest !
×
Vrolijk Haasfeest ! Vrolijk Haasfeest !
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Pip de haas wil graag trouwen met Tanja de kip. De andere kippen vinden dat geen goed idee. Maar dan probeert een dief de kippen te stelen. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Titel
Vrolijk Haasfeest ! / Heidi Walleghem ; met tek. van Ann de Bode
Auteur
Heidi Walleghem
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2004
59 p. : ill.
ISBN
90-5838-242-7

Besprekingen

In negen hoofdstukjes vertelt dit boekje het liefdesverhaal van kip Tanja en haas Pip. Hun "tegennatuurlijke relatie" krijgt flink wat tegenwerking in de op eierenproductie gerichte kippenmaatschappij, waarin mensenregels heersen (kippen moeten werken; een kiop mag zich niet overslapen; wie anders is, wordt gestraft...) en waarin jaloersheid, verklikking, pesterij, leugens... dagelijkse kost zijn. Tanja krijgt zelfs hokarrest wegens haar ongeoorloofde omgang met haas Pip, maar uiteindelijk zegeviert de liefde, vooral door de ruimdenkendheid van de hazen. Pip verdient de achting van de kippen door een overval op de boerderij te verijdelen. De boer en de dorpspriester spelen het spelletje mee en huwen de twee jongelui. Dat moet vlak voor Pasen gebeuren en de geliefden willen daar veel klokgelui bij, maar de klokken moeten nodig naar Rome om eieren op te halen. Boer Sep, blij omdat zijn boerderij gespaard werd, wil met Pip en zijn hazenvrienden wel voor de eieren zorgen. Dan kunnen de kl…Lees verder
Tanja de kip is verliefd op Pip de haas. Van haar soortgenoten mag ze echter niet met hem trouwen en ze mag hem zelfs niet meer zien. Pip is heel verdrietig. Als hij twee boeven betrapt op het smeden van plannen om de dieren te stelen, redt hij samen met zijn familie de hele boerderij. Als dank mag hij dan trouwen. Omdat zij echter in de kerk willen trouwen, moeten zij eerst de koster helpen met het versieren van eieren. Pip wordt zo de eerste echte paashaas. Onderhoudend maar wel erg simpel en voorspelbaar verhaal waarin aangeklede en pratende dieren de hoofdrol spelen. Het taalgebruik in dit eenvoudig uitgevoerde boekje is gemakkelijk en goed leesbaar voor de doelgroep, kinderen van 7,5 tot 9 jaar. Bijna alle zinnen beginnen op een nieuwe regel en de letters zijn in groot formaat gedrukt. Bevat enkele zwartwitillustraties. Op de voorkaft het gelukkige bruidspaar.