Strip
Nederlands

Omnibus. 3

Hec Leemans (scenarist), François Corteggiani (scenarist), Swerts (illustrator)
Ballonstrips. Vanaf ca. 9 jaar.
Bevat
Avontuur onder nul
De heer van Castelroc
De zygomatiekers
Mark van de jungle
De terugkeer van het beest
Titel
Omnibus. 3
Scenarist
Hec Leemans François Corteggiani
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
[160] p. : ill.
ISBN
9789002263835 (paperback)

Besprekingen

Een humoristische strip over Mark Vertongen, zijn dochter Paulien, oma Boma en hond Balthasar en inspecteur Porei. Spin-off van de stripserie 'F.C. De Kampioenen' naar de gelijknamige tv-serie. Razend populair in België. Verzamelboek met vijf recente delen vol avontuur en vooral kolderieke situaties vol humor. De verhalen sluiten mooi aan bij de actualiteit. Zwendelaars die grond goedkoop opkopen omdat er schaliegas zit of een reality tv-show met wel heel veel verrassingen. Maar de Vertongens slaan zich er altijd doorheen. Aardige, extra dikke strip in klassieke Belgische stijl met humor en avontuur zoals 'Suske en Wiske'. Vlotte realistische tekeningen en geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 9, maar ook volwassenen zullen het nog willen lezen. Humor en avontuur in een leuke strip, afgeleid van 'F.C. De Kampioenen'.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties