Strip
Nederlands

Mark van de jungle

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
Mark van de jungle
×
Mark van de jungle Mark van de jungle
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Mark van de jungle
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789002259272 (paperback)

Besprekingen

Een humoristisch stripverhaal met tekeningen in kleur en teksten in ballonnen, deel veertien in de serie 'Vertongen & Co'. De moeder van Mark Vertongen is naar een congres en heeft haar zoon gevraagd de planten in huis te verzorgen. Dat gaat niet goed en Mark gaat met de kamerplant naar professor Flessentrekker. In plaats van een druppeltje plantgroeimiddel gooit de professor per ongeluk de hele fles leeg op de plant, waardoor het hele dorp verandert in een wildernis. Gelukkig heeft de professor ook een tegengif. Een leuk verhaaltje, aardig opgebouwd. Helaas is het tekenwerk van minder kwaliteit, want nogal stereotiep.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties