Strip
Nederlands

Het experiment van professor Flessentrekker

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
Het experiment van professor Flessentrekker
×
Het experiment van professor Flessentrekker Het experiment van professor Flessentrekker

Het experiment van professor Flessentrekker

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Het experiment van professor Flessentrekker
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789002256837 (paperback)

Besprekingen

Een afgeleide van de stripreeks 'F.C. de Kampioenen' is 'Vertongen & Co'. Hierin speelt Vertongen, een wat sullige jongeman uit de serie, de hoofdrol. Samen met zijn dochtertje Paulien gaat hij uit kamperen. Op de camping komen ze samen met een bevriende politie-inspecteur een bende op het spoor die het gemunt heeft op een professor met een ultra-moderne boerderij. De professor maakt uit afval en allerlei toevoegingen met een 3d-printer robotachtig vee. Koeien, varkens etc.; alleen de producten van het robotvee zijn niet te eten. De tekenstijl is bekend van de 'F.C. de Kampioenen', deze subserie is gericht op de wat jongere lezertjes, maar komt een beetje oubollig over. Maar verhaaltjes over een professor met een grote uitvinding die door boeven begeerd wordt blijven leuk.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties