Strip
Nederlands

De verdwijning van Oma Boma

Hec Leemans (auteur), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
De verdwijning van Oma Boma
×
De verdwijning van Oma Boma De verdwijning van Oma Boma
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De verdwijning van Oma Boma
Auteur
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Scenarist
François Corteggiani
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2016
[32] p. : ill.
ISBN
9789002260438 (paperback)

Besprekingen

Een humoristisch stripverhaal met tekeningen in kleur en teksten in ballonnen, het zestiende deel in de serie 'Vertongen & Co'. Oma Boma wordt ontvoerd. Mark Vertongen verkleedt zich als privédetective (à la Sherlock Holmes) en gaat op zoek. De twee ontvoerders eisen drie miljoen Boma-worsten als losgeld. Alles blijkt echter een doorgestoken kaart van haar kleinzoon om reclame te maken voor zijn worsten. Een leuk verhaaltje, aardig opgebouwd, helaas is het tekenwerk van mindere kwaliteit, want nogal stereotiep.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties