Strip
Nederlands

De ontsnapping van Sinterklaas

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
+1
De ontsnapping van Sinterklaas
×
De ontsnapping van Sinterklaas De ontsnapping van Sinterklaas

De ontsnapping van Sinterklaas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

Dimitri De Tremmerie, die in de gevangenis verblijft, kan zich daar nuttig maken. Hij herstelt en onderhoudt de auto van de directeur. Deze auto zal gebruikt worden door Sinterklaas, die de gevangenis met een bezoekje komt verblijden.

De celmaat van DDT, Archie Slecht, ziet daarin een gelegenheid om te ontsnappen. Op een onbewaakt ogenblik slaat Archie Sinterklaas en Zwarte Piet neer en

Onderwerp
Voetbal
Titel
De ontsnapping van Sinterklaas
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Standaard, 2015
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002212116 (paperback)

Besprekingen

Tiende deel in een serie stripverhalen over een groepje enigszins onnozele vrienden die allen lid zijn van dezelfde voetbalclub. Het is sinterklaastijd en verschillende Kampioenleden worden gevraagd om op diverse plaatsen voor Sinterklaas te spelen. Dit loopt vreselijk uit de hand wanneer ze elkaar tegenkomen en ook nog geconfronteerd worden met twee als Sint en Piet verklede, ontsnapte gevangenen en met de echte Sinterklaas. Flauw-komische strip; de vrij grof getekende illustraties zijn in primaire, felle kleuren ingekleurd. De tekst staat in duidelijke letters in ballonnen bovenaan in de illustraties. Voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassen liefhebbers van dit genre.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties