Strip
Nederlands

De Kampioenen maken ambras

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
+1
De Kampioenen maken ambras
×
De Kampioenen maken ambras De Kampioenen maken ambras
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Genre:

Het komt in het café tot een hoogoplopende ruzie tussen voorzitter Boma en Pol De Tremmerie, de trainer van de Kampioenen. De aanleiding is de zoveelste minderwaardige ploeg waartegen de Kampioenen moeten spelen. Pol is het beu.

In de loop van de ruzie worden pijnlijke herinneringen opgehaald aan alle bizarre ploegen die op de veld van de Kampioenen de revue gepasseerd zijn... Bieke vindt

Onderwerp
Voetbal
Titel
De Kampioenen maken ambras
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Antwerpen]: Standaard, 2010
[32] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002236594 (paperback)

Besprekingen

'F.C. De Kampioenen' is een komische Vlaamse televisieserie rond spelers, trainer en voorzitter van een slecht presterende café-voetbalploeg. In 1997 besloot men ook een stripreeks te maken. In dit deel 61 komt het in het café tot een ruzie tussen voorzitter en trainer van de Kampioenen. Pijnlijke herinneringen worden opgehaald aan alle bizarre ploegen tegen wie de Kampioenen speelden, zoals hondenliefhebbers, eenbenigen, gevangenen geketend aan bewakers en een vrouwenteam. Vanaf 1969 is scenarist/tekenaar Hec Leemans bezig. Zijn grootste succes is de serie Bakelandt. Hij neemt in 'F.C. De Kampioenen' zowel het scenario als het tekenen voor zijn rekening. Absurde Vlaamse humor.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties