Strip
Nederlands

De gepatenteerde pestkoppen

Hec Leemans (scenarist), Swerts (illustrator), Vanas (illustrator)
+1
De gepatenteerde pestkoppen
×
De gepatenteerde pestkoppen De gepatenteerde pestkoppen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Ballonstrip. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
humor
Titel
De gepatenteerde pestkoppen
Scenarist
Hec Leemans
Illustrator
Swerts 1966- Vanas
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789002251726 (paperback)

Besprekingen

Een humoristisch stripverhaal met tekeningen in kleur en teksten in balloons, het zesde deel van de serie 'Vertongen & Co'. Mark Vertongen werkt als klusjesman bij Dikke Jo, die hij nog kent uit zijn schooltijd en die hem toen altijd pestte. Het dochtertje van Mark, Paulien, zit op school met het zoontje van Dikke Jo, Paultje. Paulien wordt nu gepest door Paultje. De klus die Vertongen moet uitvoeren, het weggraven van grond onder een gebouw, blijkt onderdeel van een plan om de kluis van de bank te kraken en oma wijst de ware pestkop aan. Een leuk verhaaltje, aardig opgebouwd; helaas is het tekenwerk van mindere kwaliteit want nogal stereotiep. Dat dit stripverhaal afkomstig is van onze zuiderburen, is af en toe merkbaar aan het Vlaamse taalgebruik. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties