Boek
Nederlands

Schaduwleven

Ook verschenen als Klein detail

Harlan Coben (auteur), Els Franci-Ekeler (vertaler)
+1
Schaduwleven
×
Schaduwleven Schaduwleven

Schaduwleven

Ook verschenen als Klein detail

In de reeks:
Genre:
Wanneer zijn zakenpartner verdacht wordt van moord op een van hun beste clie͏̈nten, zet de eigenaar van een agentschap voor sporters alles op alles om haar van alle blaam te zuiveren.
Titel
Schaduwleven
Ook verschenen als
Klein detail
Auteur
Harlan Coben
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The final detail
Editie
12
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2011
303 p.
ISBN
9789022551684 (paperback)

Besprekingen

Roman rond de oud-sportman en privéspeurder Myron Bolitar. Zijn zakenparner wordt van moord beschuldigd en geholpen door het rijkeluiszoontje Windsor Horne Lockwood III gaat Bolitar in het hedendaagse New York op onderzoek uit. Het plot dat zich vervolgens ontwikkelt is complex, vol hints en verkeerde aanwijzingen. Prachtig voor de lezers die van puzzels à la Ellery Queen houden. De karakters zijn bont en zeer afwisselend; van de humorvolle en kwetsbare Bolitar tot uiterst irritante transseksuelen. In opzet verwijst dit boek naar de traditie van Raymond Chandler: de eenzame detective die het moet zien te rooien in een gewelddadige en gevaarlijke wereld. Maar deze auteur heeft het geheel lichtvoetiger gemaakt door vooral veel humor te verwerken. De stijl is luchtig en beschrijvend met veel boeiende beeldspraken. Met de sterke personages maakt dit het boek tot een boven de middelmaat uitstekende detective. Vergelijkbaar met Dennis Lehane en Robert Crais. Paperback met vrij kleine druk.

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia