Boek
Nederlands

Hangjongeren : 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers

Hans Kaldenbach (auteur)
+1
Hangjongeren : 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers
×
Hangjongeren : 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers Hangjongeren : 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers

Hangjongeren : 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers

Wat doet u als een hanggroep de hele nacht lawaai maakt? Wat doet u als jongeren elke dag rotzooi achterlaten? Wat als ze uw tuin vernielen of een vuurtje stoken in uw portiek? Als ze uw kinderen bedreigen? Als ze stenen naar u gooien?
Hoe kunt u reageren als ze u uitschelden voor homo, teringhoer, kankerturk of kutmarokkaan? Wat kunt u doen als uw dochter niet meer langs een hanggroep durft?
Titel
Hangjongeren : 99 tips voor buurtbewoners en voorbijgangers
Auteur
Hans Kaldenbach
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2008
174 p. : ill.
ISBN
9789044611519

Besprekingen

Dit boek gaat over de beste manier om als burger c.q. voorbijganger met hangjongeren om te gaan, als je last van ze hebt. De schrijver maakt onderscheid tussen praten in de judostijl of praten in de karatestijl. Vanuit de gevoelde ergernis komt dit laatste veelal naar boven (er bovenop springen dus), maar meestal is de judo-aanpak (begrip tonen, meebewegen) effectiever. Die aanpak moet je leren. In het boek worden daarvoor allerlei praktische voorbeelden gegeven, zoals: vijftien tips en 45 aandachtspunten bij het aanspreken van jongeren met een kort lontje, achttien granaten (die de zaak verergeren) en betere alternatieven daarvoor, voorbeelden van provocaties van hangjongeren en hoe hierop te reageren. Ook is er een hoofdstuk met simpele juridische vragen en antwoorden voor buurtbewoners, winkeliers en ondernemers over wat wel en niet mag in een gegeven situatie. De auteur verzorgt trainingen op dit terrein voor professionals (politie, onderwijs, jongerenwerk, etc.) en schreef al ver…Lees verder