Boek
Nederlands

Ridder Lot en ridder Lans

Han Van der Vegt (auteur), Jan Jutte (illustrator)
+1
Ridder Lot en ridder Lans
×
Ridder Lot en ridder Lans Ridder Lot en ridder Lans
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Henk en zijn zus Els willen graag ridder zijn. Dan is Els ridder Lot en Henk is ridder Lans. En hond Does is het paard. Ridders moeten dapper zijn, anders ben je een ridder van niks. Drie verhalen over ridder Lot en ridder Lans, met veel grappige tekeningen in kleur. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Bevat
Ridder Lot en ridder Lans en de blauwe ridder
Ridder Lot en ridder Lans en de vrucht van de bikkieboom
Ridder Lot en ridder Lans en het rare tafeltje
Onderwerp
Ridders
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Ridder Lot en ridder Lans
Auteur
Han Van der Vegt
Illustrator
Jan Jutte
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2019
139 p. : ill.
ISBN
9789025770792 (hardback)

Besprekingen

Ridder Lot en ridder Lans is een rijk geïllustreerd boek waar in drie verhalen wordt verteld over een zus en haar broertje die graag riddertje spelen. Els en Henk beleven als ridder Lot en ridder Lans in hun fantasie de meest spannende en bizarre avonturen. Ze maken zelf hun harnas, hond Does wordt paard Does en je moet dapper zijn want als je niet dapper bent, ben je een ridder van niks. Lot en Lans weten dat. Hun ridderwereld is een plek met wonderlijke wezens, zoals een raadselachtige reiger en een kwade keeshond die in alle verhalen voorkomen. De humoristische verhalen lezen vloeiend, ondanks de korte zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen. De fantasie doet heel natuurlijk aan. Meervoudig Gouden Penseel-winnaar Jan Jutte maakte de prachtige kleurenillustraties in gemengde techniek waarmee hij de wonderlijke wereld van de ridders op fantastische wijze tot leven wekt. Fijne, mooi verzorgde uitgave op niveau AVI-E4-niveau voor lezers vanaf ca. 7 jaar.

Ridder Lot en ridder Lans

In dit A4-leesniveau boekje staan drie verhalen over ridders: ridder Lot, ridder Lans en de blauwe ridder: ridder Lot en ridder Lans en de vrucht van de bikkieboom en ridder Lot en ridder Lans en het rare tafeltje. De verhalen zijn nog eens onderverdeeld in aparte hoofdstukjes, heel keurig en mooi ingedeeld. Lot en Lans zijn zus en broer. Elke dag maken ze een ander ridderverhaal en fantaseren erop los. Met kartonnen dozen maken ze voor zichzelf een ridderpak en een zwaard. Does, de hond, dient als strijdros. Ze beleven de gekste avonturen. In het eerste verhaal ontmoeten ze een reiger met een zwaard en moeten ze een raadsel oplossen. Verder op hun weg komen ze een huilende blauwe ridder tegen die zijn paard kwijt is: ontvoerd door de Griffioen hoog in een nest. Het wordt een zware klus, maar het lukt om het paard te bevrijden. En de blauwe ridder blijkt nu een betoverde prinses te zijn. Avontuur geslaagd! Het tweede verhaal gaat over een draak die de vrucht van …Lees verder