Boek
Nederlands

Waarom doet mijn hond dit? : de ware aard van het beestje

Gwen Bailey (auteur)

Waarom doet mijn hond dit? : de ware aard van het beestje

In de reeks:
Gedragseigenschappen van de hond.
Onderwerp
Honden
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
Waarom doet mijn hond dit? : de ware aard van het beestje
Auteur
Gwen Bailey
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Why is my dog doing that?
Editie
1
Uitgever
Baarn: Tirion, 2010
96 p. : ill.
ISBN
9789052108025 (hardback)

Besprekingen

De Britse Gwen Bailey heeft al jarenlang ervaring met gedragstraining van honden en ze heeft hierover talrijke brochures en boeken geschreven. In Waarom doet mijn hond dit? probeert ze via foto's de aandachtspunten zo duidelijk mogelijk aan te tonen. Het doel van haar boek is uitleggen waarom een hond doet wat hij doet, zodat het baasje het huisdier beter begrijpt en de band tussen hen sterker wordt.

In negen hoofdstukken probeert de auteur telkens te focussen op één aspect van het hondengedrag. Doorheen de verschillende hoofdstukken zijn ook korte stukjes tekst in gekleurde kaders opgenomen met voornamelijk raadgevingen voor de hondeneigenaar. De bondigheid van de teksten leidt soms tot onduidelijkheid. Wat is bv. het logische verband tussen krabben en het maken van een fietsbeweging in de volgende zin: "Krabben is een manier om de ernstige indringers te lijf te gaan en er zijn veel plaatsen op een hondenlichaam waar zachtjes kietelen zoals bij deze hond tot een 'fietsb…Lees verder
Aan de hand van veel foto's in kleur een korte uitleg over uiteenlopende gedragseigenschappen van de hond. Onderwerpen zijn: het leven in de huiselijke roedel, omgang met andere soortgenoten, jachtinstinct, hoe een agressieve hond te herkennen, baknijd en bezitterigheid, waaksheid en reukvlaggen uitzetten. Summier worden oplossingen voor problemen aan de hand gedaan; ook krijgen de positieve eigenschappen summier aandacht. 'Complete raadgever honden'* van M. Graham en 'Hondenopvoeding'** van M. Brünner geven uitgebreidere informatie. De auteur is een gedragstherapeut voor honden. Bevat register.

Suggesties